вторник, декември 26, 2006

Защо сме двечки?

*Следващите редове са специално по желание на читатели.

Въпросът е много прост: "Защо жените ходят заедно на тоалетна?" Но явно отговорът не е достатъчно прост, поне за мъжете, след като недоумяват защо е така. Дават си известни обяснения, но и те самите не си вярват. Или по-скоро не им се ще да си вярват...

Ще бъда максимално откровена. Макар и да не искам. Не че има нещо за криене. По-интересно е да ги слушам как гадаят...Но, от мен да мине, ще ви кажа!

От малки жените са дълбоко увреждани от съветите на майките си. Грижовните майки в стремежа си да предпазят милите си момиченца от всевъзможните опасности, които ги дебнат, наставляват упорито. Не съм правила проучване, но съм почти убедена, че голям процент от жените като малки са получили безценния съвет да не ходят да пишкат самички. Аз много добре си спомням как недоумявах, когато чух това за първи път. Не ми беше съвсем ясно защо трябва да си водя и компания, но определно у мен се настани едно наприятно усещане, че обществената тоалетна е опасно място. Грижовните майки дори не си дават сметка какви психози създават на малките си дъщерички. Но, както и да е, не сънувам кошмари на тази тема нощем, нито бягам панически при вида на обществена тоалетна. Значи моята майка не се е справила особено успешно. Обаче, ако във всяко опасение има известна доза прагматичност, не бива да виним майките. Или поне не прекалено.

От друга страна, когато мимиченцата поотраснат, започват да не слушат много-много майките си. Но това не означава, че престават да ходят на тоалетна самички. Грабват си чантичките с някоя приятелка и отиват там. Да си поприказват на спокойствие. Ами, естествено! Тоалетните вече не са това, което бяха. Те са нещо като speaking corner. Място, където можеш да си кажеш всичко на спокойствие. Докато се гледаш в огледалото си казваш болката, радостта, плановете за вечерта, оплакваш се от мъжа си или го хвалиш заслужено. Проясняваш си съзнанието и излизаш...облекчена!

Надявам се, че вече мъжете знаят колко важно място е тоалетната. Освен основното си предназначение, тя е и стая за разкрасяване, но най-ценната характеристика на дамската тоалетна е, че тя е и изповедалня. Затова жените ходят с другарче в тоалетната. Не за да провокират еротичните ви фантазии. Ако го правят, това е вторично следствие.

Все пак се надявам, че все още ви е интересно какво се случва "там". И не си мислете, че съм ви казала всичко...

8 коментара:

Анонимен каза...

Големи бели птици, както казваше нашият добър приятел проф. Катфанджиев! :)

Stanislava каза...

С настръхнали пера:)

Анонимен каза...

Ами то и мъжете го правят, вярно много рядко, но главната цел е същата. Само при неотложни лични разговори (най-често за момичета, жени, и други същества, които след определена доза алкохол биха могли да се сравняват с предните :p).

Анонимен каза...

Не видях отговор на въпроса защо сте две. За тоалетната ми е ясно, но за снимката си избягнала отговора.

Родолюбец каза...

Така и не разбрах защо сте две? Все пак с тоалетната си избягнала елегантно отговора?
Та въпроса пак стои - защо сте две?
Страх те е сама да се появиш в Интернет? Като го смяташ, зе една голяма тоалетна? Той си е такава де!

Stanislava каза...

Не знам защо реши, че не съм сама. Сама се появявам, както в интернет, така и на много други места. Всъщност, понякога е за предпочитане. Снимките са по случайност общи. Сега са такива, сменям ги периодично. А има ли изобщо някакво значение дали съм сама, дали сме две, три или повече...?

Родолюбец каза...

Има защото определено си хубавата, а другата приятелка с присъствието си разваля първото впечатление от снимката. По-добре е да си сама. Освен това си интелигентна. А красота +интелект е ужасна комбинация. Женен съм за една такава.
Всъщност - диалектика-Хегел - да обърнем тезата на 180% - красивите момичета си избират по-обикновени приятелки за да изпъкнат още по-ярко на фона им.
Само философия нищо повече :)

Stanislava каза...

Аз смятам, че и двете сме достатъчно хубави.
Само дипломация, нищо повече:)