неделя, септември 17, 2006

Механизъм на трансформацията. Или как Теди стана Андреа.

Даа... за пореден път се потвърждава тезата ми, че в тази хубава, китна страна всичко е възможно. Или както се казва anything is possible. Неща, за които си мислиш, че са трудно достижими, стават невероятно лесни, когато разполагаш с достатъчно парички и “отзивчиви” хорица. България без съмнение е “страната на неограничените възможности”. Жалко, че повечето от нещата, които се случват са бледо копие на реално заслужавищите внимание или просто един фарс.

Не е лесно да си девойка в разцвета на младостта си и татко ти да е “богаташ”. Господи, та животът ти е толкова скучен! Безкрайното висене по кафетата денем и уморителните ходения по заведенията нощем запълват цялото ти време, че дори нямаш минутка да си помислиш какво искаш от тоя живот, да му се не види! Нейде между часовете, в които си заета да развиваш “шеметната” си манекенска кариера и разсъжденията върху екзистенциалния въпрос “дали роклята за абитуриентския ми бал бе достатъчно актуална, когато я носих миналата година?” изпадаш в трагичната пропаст на скуката. И какво да правиш в тази безизходица, когато дори новите ти дрешки не могат да те развеселят? Обаждаш се на татко си естествено! Той винаги знае какво му трябва на милото му детенце.

Разбира се, единствената идея, която ти е хрумвала от доста време насам, е невероятна! Ти си решила да правиш кариера! Ще станеш фолк-певица! Че какво друго да станеш? Имаш достатъчно перверзна физиономия, която в съчетание с един силиконов бюст и изкуствена коса ще те направи новата секс-бомба на фолка.

Татко веднага завърта един-два телефона и готово! Всичко е уредено. Ти естествено не можеш да пееш, но какво пък, нали за това са съвременните технологии. Те могат всичко. Като всяка прохождаща звезда теб никой не те знае и затова се намира един интернет портал, който да те лансира в рубриката си Life.

И за финал- името ти е твърде обикновено. Каква е тая Теди? Звучи ми като плюшено мече. Ти си секс-бомба. Трябва ти нещо екзотично, префърцунено, претенциозно. Фамилията ти ще свърши работа. Ти си Андреева, значи ставаш Андреа! Днес те кръщаване и те приемаме в свещеното лоно на поп-фолка. Бъди благословено, чадо!

Няма коментари: