четвъртък, август 31, 2006

За тигрите, тоалетните и проститутките

Вчера ми хрумна една много интересна аналогия. Може да кажете, че е голяма простотия, ама на мен изобщо не ми пука. Хрумна ми, че проститутките могат много точно да се оприличат на обществени тоалетни. Като се замислиш, и двете са свързани с физиологични нужди. Напоследък не остана тоалетна без такса, така че това е още един признак, дефиниращ приликите между тях. За обществения им характер изобщо не може да има спор.

Безспорно е, че многократната им употреба води до съществени амортизации след време. Тоалетните засмърдяват, а проститутките...ами и те, предполагам. Последното може да се възприеме и като метафора.

Според разни проучвания една от най-съкровените фантазии на мъжете бил сексът с проститутка. Какво по-лесно от това! Плащаш си и получаваш каквото поискаш. Ама нещо не ми се връзва. Постоянно се опитват да ни убедят, че по природа са същински ловци. Всъщност тази им роля била предопределена още в древни времена, когато те се грижели за прехраната, а жените стояли в пещерата и гледали невръстните отрочета. Ловният им инстинкт след това се пренесъл и в социалното общуване и те станали преследвачи на кариера, жени и каквото там се сетите.

В съкровената си фантазия за секс с проститутка обаче ми приличат на домашни котета, които ловуват в чинията си. А иначе казват, че са тигри. Сигурно са уморени от жените. Не бих казала, по-вероятно ги мързи. Май им е по-приятно да ги милват по муцунката, отколкото да оголят хищно зъби. Това си го мисля, защото познавам доста хубави мъже, които не биха отказали да спят с проститутка. Т.е. поне външният им вид не ги възпрепятства да си намерят "безплатна" жена.

Изобщо, тази работа с проституцията има много аспекти. Започнах с аналогията с обществените тоалетни, защото тия жени са ми също толкова неприятни. Е, има и добре поддържани тоалетни, в които не те е гнус да влезеш, но това не променя по никакъв начин статута им. Обаче като цяло в България тоалетните са гадни. Според наблюденията на някои хора, движейки се от западна Европа насам, ако не се ориентираш по друго за посоката, то можеш да го направиш по тоалетните. Стават все по-гадни и по-гадни. То май и с проститутките е така.

Някъде измежду тигрите, тоалетните и проститутките разбрах, че не ми е съвсем ясно защо трябва да ходиш в обществена тоалетна, вместо да използваш собствената си, ако имаш такава възможност. Може би от любопитство, а може би и защото собствената изисква повече внимание и поддръжка. За тоалетните става въпрос.

2 коментара:

Симион Патеев каза...

Ще разкажа за проститутките и тоалетните и защо ги харесвам/не ги харесвам, но ще е по светло, понеже заспивам.

Но иначе се чувствам провокиран да отговоря :-)

Stanislava каза...

Давай! Интересно е да се чуят различни мнения.