сряда, юли 26, 2006

Top 5 тъпи BG реклами

След внимателно наблюдение, а може би не чак толкова внимателно, защото много добре запомням реклами, в чарта влизат следните шедъоври:

Нашият Number 1 е: "Котеее...миаууу" Не може да не сте гледали невероятната, поразителната реклама на "квалитетното" ухание на "Евтерпа". Ако не сте гледали, накратко за вас: яко мутренски сюжет, мацка по белъо, въпросното коте, и нейният неотразим приятел със спортна кола. Червена, разбира се, вие какво очаквахте! Краткият им диалог е направо емблематичен: "Какво да си сложа?"-казва тя нацупена и с полу-скимтящ глас, разтваряйки халата си, демонстрирайки белъото си. Червено, разбира се, вие какво очаквахте! А той: "Сложи това!" и й подава въпросния парфюм. Някога Мерилин Монро беше споделила "интимно", че си лягала облечена само в няколко капки от любимия си Chanel N5. Е, какво да кажем сега? Че "Евтерпа" е новият Шанел ли? Без съмнение. Ама много ясно, че се майтапя! Особено с тази пошла реклама.

Number 2: Без съмнение това е "Златното чудо"! Мале, незнам от къде да започна! Хайде, нека е от Азис. Ох, Азис! Той определено е един от най-лошите избори за рекламно лице на продукт за отслабване. Въпреки отчаяните му опити да извае бедра, както сам той се изрази, като на Бионсе, фигурата му си остава доста тлъстичка. Тъпото режисъорско хрумване да бъде издължено тялото му чрез някакъв оптичен ефект е направо отчаян опит за оптическа измама.
Съжетът е повече от долнопробен. Врачка, кристално кълбо и екзалтираният Азис, който така по женски престорено "чупи" китки.
А репликата на създателя на продукта "За да бъдете ОШЕ по-елегантни..." направо те поразява. Не можаха ли да го изрепетират малко повече, че ОЩЕ поне да не звучи като ОШЕ?

Number 3: И като сме подкарали продуктите за отслабване, които напоследък станаха така популярни, не можем да не се спрем на "Калорекс- железен ефект". Това е направо поразително: "Не гълтай корема, гълтай Калорекс!" Командата чудесно се вписва във военната обстановка. Що за креативно хрумване!

Number 4: Кафе "Вита Голд". Драго-чая рекламира кафе за отслабване. Гениално!!! Толкова е оригинално. И чалгичка звучи за фон. Как иначе! Нали има и чалга певица.

Number 5: Всички реклами на продукта против пъпки "Лептен". Не ми се коментира вече, стана ми кофти...Ще ви насоча само да забележите нарисуваните пъпки. Доста са гадни, но пък се махат лесно. Само трябва да се измиете с малко водичка! За какво ви е "Лептен"? Пъпките просто се отмиват!

Много ми се иска да разбера чий е гениалният ум сътворил тези шедъоври. Струва ми се, че никоя уважаваща себе си рекламна агенция не би се подписала под подобно нещо. Или може би греша?

1 коментар:

Unknown каза...

определено ставам фен на блога ти но пиши за бога пиши !!!! или как може да се коментира ненаписано нещо ;)