вторник, юли 18, 2006

Men in (black) suit

Що се отнася до мен, писането е въпрос на вдъхновение. А самото вдъхновение би могло да се дължи на множество неща. Днес то идва от нещо съвсем тривиално- мъжкия костюм. Защо именно костюмът? Просто- мъжете изглеждат най-добре в тази дреха. Тогава дали няма да се окаже, че обектът на моето вдъхновение е някой мъж? Много вероятно.

Мисля, че не съществува мъж, който да не изглежда добре в костюм. Е, вярно, че на някой им стои шеметно, а на други просто добре, но рядко се срещат изключения от правилото. Ако има такива, то най-вероятно те не изглеждат добре в каквото и да било.

Произхода на тази дреха откриваме някъде през 17 век, когато британският крал Чарлс Втори задължава всички мъже в кралството да влизат в съда облечени единствено с тогавашния “прототип” на съвременния костюм. Вероятно се сещате, че облеклото им тогава е придружено от неизненния аксесоар перука и някои други кичозни атрибути.
Всъщност първообразът на днешния бизнес костюм е изработен в Северна Америка през 19 век. Благодарности на неговия “откривател”, че облагороди мъжете и ги направи особено приятни за окото и душата:))

Разбира се, костюмът не е дреха, която може да се носи навсякъде и по всяко време. Повечето мъже го обличат само за някое по-специално събитие, други го носят ежедневно, но това най-често има връзка с работата им. Аз лично им препоръчвм да залагат на него колкото се може по-често;) Носете си сакото дори с дънки и някоя съвсем елементарна едноцветна тениска. Малко неглиже, но винаги елегантно. Естествено си сложете хубави обувки, те като че ли имат най-голямо значение.

Просто не ми излиза от ума винаги облеченият с костюм Julian McMahon. Ако не се сещате кой е той, това е актъорът, който играе д-р Крисчън Трой в “Клъцни/ срежи”. Това е последното ми откритие. Трябва да му се признае, че определено е от онези, които изглеждат шеметно в костюм. Но това не винаги е от костюма...както се уверих, изглежда прекрасно и без него. И на Юксел Кадриев костюмът му стои повече от добре, но и без него си е ужасно хубав мъж.

Както виждате, не е задължително да носите костюм, за да сте хубав и елегантен. Приятелят ми изглежда чудесно както в белия си костюм на Capaska, така и в черния си анцуг Adidas. Природа.

1 коментар:

Симион Патеев каза...

И аз много одобрявам този стил! Т.е. всички изброени от теб. Вече дори не помня как се запалих по тях...

Бих поспорил малко за Юксел, но в интерес на истината пичага е! Има мъжкарско излъчване.

На теб поздрави за вкуса :-)

И както се вика в други случаи - със здраве да си го носиш :Р